Skip to main content

Dansk design og luksus: Indretning af Hotel City i København

Skrevet den 30/10/2019
Hotel City i hjertet af København er ikke et hotel som alle andre. Her er det detaljerne, der får gæster til at føle sig helt specielle, der var det vigtigste. Og det afspejler sig i min indretning af hotellet med små detaljer, mit eget design og lækre møbler. Læs og se her, hvordan jeg har stået for indretning af Hotel City.

Hotel City er et af de smukkeste hoteller i København. Ihvertfald hvis du spørger mig. Jeg har nemlig i første omgang fuldindrettet 11 værelser på hotellet, så man stadig kunne bruge og benytte hotellets resterende 70 værelser, imens indretningen og renoveringen stod på.

Jeg begyndte med at designe, hvordan værelser, badeværelser og gangarealerne skulle se ud. Det er vigtigt, at hotelgæsterne føler sig hjemme i indretningen. At det er sted, de slapper af og hygger sig. Derfor kombinerende jeg rolige farvevalg med en oplevelse af TA-DAA. Det vil sige møbler med lidt kant og materialer, som kan holde til at blive brugt, uden at de hurtigt kommer til at se slidte ud. Der skulle også tages højde for, at værelserne ikke har samme størrelse, så de mindste værelser skulle være til at komme rundt i og fungere på samme måde som de større værelser.

Specieldesignede møbler

En af mine største forcer som indretningsekspert er, at jeg også selv designer. Derfor designede jeg selv skriveborde og garderobeskabe i varme materialer og brunerede greb. Det giver en følelse af luksus. Og så er der plads til både tøj, safety-box, elkedel og kopper. Når noget ikke findes, så designer jeg det. Det giver både en optimal udnyttelse. Og så giver det også noget helt unikt. Perfekt til Hotel City, som kærer så meget om både detaljer og gæster.

Der er altid for lidt plads…

Vi kender alle det med at bo på et smukt hotel, hvor man desværre hele tiden skal flytte rundt på sine kufferter for at kunne være der. Det har jeg undgået på hotellet. Jeg har nemlig designet et højere understel til sengene, så gæsterne kan have både sko og bagage under sengen. Og så fik jeg specialsyet en smuk cognacfarvet læderhynde som sengegærde sat op med brunerede messingkroge. Det passer perfekt til grebene på skabene og giver en fantastisk varm farve til rummet. Og så er det bare en samlet smuk løsning på sengen.

Når man skal skabe en hyggeligt, intim og hjemlig atmosfære i et hotelværelse, er det vigtigt at arbejde med alle dele af rummet.

Derfor lavede jeg høje paneler og specialfremstillede radiatorskjulere på alle værelserne. Endevæggene er malet i både kolde og varme farver.

Og nu til badeværelserne

Præcis som på værelserne var funktionalitet og udseende med detaljer i højsædet på badeværelserne. Fliserne er lagt i sildeben og giver et flot varmt spil op imod den kolde og elegante flerfarvede micro-cement, som er brugt i brusekabinerne. Når man arbejder med rum, kan man vælge at bruge for eksempel glas eller spejle for at give en speciel effekt. Jeg valgte at anvende glas med glasvægge i brusenicherne. Det fuldender samspillet med specialfremstillede glasdøre imellem bad og værelserne.

For at få plads til håndklæderne tegnede jeg et understel til håndvaskene. Det skulle passe til de specialproducerede hylder. Derfor blev understellene pulverlakeret i sort. Og alt var speciallavet til hvert enkelt badeværelse. Alt i alt et enkelt og funktionelt badeværelse med plads til lækre detaljer.

LÆS OGSÅ: WTF, æstetik og enestående interiør og kunst til hjemmet med TA-DAA Design

Jeg er blevet meget glad for resultatet. Og det er Hotel City også. Jeg har fået skabt lige præcis dén stemning, som vi ønskede, at hotellets gæster skal opleve, når de besøger og overnatter på Hotel City i København. Og jeg glæder mig til at stå for indretningen af resten af hotellet.

Kontakt mig endelig, hvis jeg skal hjælpe dig med indretning.

Infoboks

Lige nu er vi igang med 35 ekstra værelser.
Der er 81 værelser i alt, derefter kommer gangarealer, reception, bar og restaurant