Skip to main content

Indretning af klinik med fokus på tryghed, ro og en behagelig stemning

Skrevet den 13/09/2021

Når det kommer til indretning af klinik handler det lige så meget om at finde frem til den rette stemning som udseende, når patienter skal føle sig tilpasse i de nye omgivelser. Og det var netop det, jeg havde i fokus, da jeg designede logo og stod for al indretning af GynCare. Se, hvordan jeg gjorde det lige her.

Hvordan får man patienter i en klinik til at føle sig trygge og godt tilpas? Udover tilstedeværelse og modtagelse, så spiller indretning og farvevalg en stor rolle i netop det. Derfor havde det et stort fokus for mig, da det kom til indretning af klinik for GynCare.

Tryghed kan man skabe med rolige omgivelser og noget smukt at kigge på. Derfor begyndte jeg med at kigge på en planløsning og en rød tråd for at kunne gøre det. I hospitalsverdenen er der nemlig så meget, der er kedeligt og koldt, og det omfavner os bare ikke. Derfor var det vigtigt, at indretningen både blev hyggelig og rar.

Det kan man blandt andet skabe ved at bruge naturlige materialer, som har en beroligende effekt på os.

Derfor valgte jeg sildebensgulve i linoleum, så det ligner sildeben i rigtigt træ, mens det samtidig er nemt at rengøre og kan tåle alt.

På samme måde bragte jeg også stole i lyst træ ind, mens væggene fik farve og smukke tunge gardiner for at skabe tryghed og varme.

Indretning af klinik skulle også have funktionalitet
Derudover skulle vi også have en masse praktiske ting til at gå hånd i hånd med indretningen og følelsen af tryghed.

Derfor blev der lavet både nyt badeværelse/kundetopilet, som passer til resten af klinikken. Og vi lavede også et nyt køkken i kantinen med samme røde tråd tilbage til alle klinikrum.

Det har været sådan en stor fornøjelse at være med til både at skabe logo, identitet og en ny indretning af klinik for Gyncare. Her kan I se hele resultatet.

Kunden siger:
”Jeg har haft fornøjelsen af først at have Vising som min patient og sidenhen som min indretningskonsulent i forbindelse af istandsættelse af min gynækologiske speciallægeklinik.

Vising har designet mit logo, som jeg er meget stolt af. Det er ved første øjekast en fin lille blomst, men ved nærmere kig er det faktisk livmoderen spejlet fire gange. Det er utrolig feminint og let samtidig med, det også er diskret og fint. Her går idé, symbolik og visuelt udtryk op i en højere enhed”.

”Vising har også med fast, men kærlig hånd hjulpet med at styre håndværkere og logistik af istandsættelsen. Der har været en klar tanke bag hver detalje med fokus på farvevalg, indretning og design. Alt sammen for at skabe diskretion for patienten og følelsen af ro og en behagelig stemning, men også med lidt modige valg. Jeg har stolet på Vising og har absolut ikke fortrudt spor. Guldglimmerbordplade, New Yorker-vægge, messingarmaturer, lysekrone og sildebensparket er med til at skabe lige den stemning, jeg havde drømt om

– en lægeklinik som ingen anden. TUSIND TAK”.

Speciallæge Dorthe Snejbjerg, ejer af klinik GynCare