Skip to main content

Indretning af virksomhed skal afspejle selskabets værdier og øge medarbejdertrivslen

Skrevet den 28/03/2022

Når det kommer til indretning af virksomhed, kan man både styrke virksomhedens image, værdier og medarbejderglæden.

Mange tror fejlagtigt, at indretning af virksomhed udelukkende skal være praktisk. Men så mister man både virksomhedens værdier og medarbejderne undervejs.

Indretning af virksomhed skal nemlig både afspejle de værdier, virksomheden har med respekt for arbejdsprocesser og udtryk, så medarbejdere også får det godt. Al forskning viser nemlig, at både glæde for ens arbejde og trivslen ryger i vejret, når indretningen er i top, og så skal man også se indretning af virksomhed som det samme spejl, virksomhedens hjemmeside eksempelvis også er for omverdenen.

Derfor anbefaler jeg altid, at man ringer til en indretningsekspert for at løse indretning af virksomhed. Og det er netop, hvad en af Nordens største bilimportører med 200 ansatte netop har gjort. Her har jeg stået for en rød tråd i indretningen med respekt for virksomheden.

Sammenhæng i hele indretningen

Firmaets lokaler fylder hele 2.000 kvadratmeter. Derfor begyndte jeg med et grundigt forarbejde, så der kom sammenhæng i hele indretningen. Det gjorde jeg med et gennemgående farvetema, varme og hyggelige områder, og så er naturen kommet med ind på arbejdspladsen for at skabe ro.

Det var også meget vigtigt for mig, at jeg samtidig fik skabt hyggelige omgivelser med rum, som giver en følelse af velvære på arbejdspladsen. Steder og små caféer, hvor man som medarbejder har lyst til at opholde sig, få en god kop kaffe, sidde med sin bærbare eller tage et telefonopkald. Derfor designede jeg også en røgfarvet spejlvæg i et af vente- og hyggeområderne og fik indrettet to caféområder med både tynde indergardiner og tykkere ydergardiner, som går igen i alle mødelokalerne.

Samtidig viser forskning, at medarbejdere trives bedst i rolige toner og farvevalg, så der bliver rart at være på arbejde. Og det er især vigtigt i et hus, hvor der dagligt befinder sig 200 mennesker hver dag.

Et af husets centrale områder er receptionen. Det er det første, medarbejdere, kunder og leverandører møder, når de træder ind på hovedkontoret. Derfor er det også helt centralt, at receptionen udstråler en varm velkomst. Derfor ændrede jeg hele området. Vi beholdt den gamle receptionsdisk, men pakkede den ind i bruneret messing og tilføjede en dybgrøn marmortop.

Der kom en ny varm belysning, som passede til området. For at samle hele receptionen og opnå den ønskede ro, valgte jeg at få lagt micro-cement i hele receptionsområdet i kombination med gardiner, som giver varme og hygge.

Kunst giver kant og en vigtig kantine

For at styrke den røde tråd og sammenhæng i indretningen udvalgte jeg 55 stykker kunst, som blev sat op på PVC-plader ophæng, så de har et svævende look på væggene i rummene. Det var selvfølgelig oplagt at vælge biler, men jeg fik lov til at vælge motiver fra naturen. De tilføjer nemlig varme og ro og til rummene. Fordelen er også, at de ikke skal udskiftes, som bilmodellerne kan kræve ved nye modellanceringer.

For at understrege naturen indkøbte jeg 100 år gamle olivenkrukker, som er sat rundt omkring i hele firmaet med flotte kunstige oliventræer i krukkerne. Det kan nemlig ofte være dyrt for en virksomhed at have rigtige blomster i mørke rum, som skal passes, vandes og udskiftes med tiden.

Det er eksempelvis også et emne, man kan tale over ved frokostbordet, som er dagens måske vigtigste pause. Derfor er det også vigtigt med en indbydende kantine.

Her valgte jeg en grøn farve og et helt nyt køkken i farverne hvid, grøn og grå marmor. Modulerne blev bygget op i stål med fronter i røget eg, som tilføjer varme. Og så genbrugte jeg en del af det eksisterende interiør og fik det hele malet. Det er nemlig bæredygtigt.

Et møde kan godt komme til at tage lang tid

Yderligere kommer man ikke udenom, at der er mange møder på en arbejdsplads. Derfor er det også her vigtigt med gode omgivelser.

På en lang mødegang går den grønne farve fra kantinen igen i kombination med hyggebelysning. I selve mødelokalerne er der kommet messinglinjer i folie til alle lokaler, som jeg selv har designet. Det understreger den røde tråd igennem hele kontoret, og så valgte jeg lækre stole i cognacfarvet læder, som udover at spille sammen med messingfolien også skaber en varm og hyggelig farve og stemning i mødelokalerne samtidig med, man sidder virkelig godt.

Af hjertet tak for en fantastisk opgave.

Her kan du gå på opdagelse i hele min indretning af virksomhed: