Skip to main content

Juletrends 2023 i Bo Bedre: Julen er gylden, naturlig og klimavenlig

Skrevet den 24/10/2023

Juletræet er kæmpestort og julebordet overdådigt, det er faste traditioner. Men i resten af huset pynter Cristina Vising-Swartz med forskellige materialer og farver hvert år. I år er der en gennemgående gylden tråd fra tørret løv, der giver et taktilt modspil til hjemmets indretning præget af spændende kunst og klassiske møbler. Sådan indleder Bo Bedre deres artikel med mig om juletrends 2023. Læs med her.

“Vi elsker julen og markerer den altid med fest og store armbevægelser, men i år ville vi gerne skrue lidt ned for forbruget …” Fortæller Cristina Vising-Swartz’, der bor på Frederiksberg med sin mand, Mikhael og deres to døtre. Hun forklarer;

“Med respekt for den tid, vi lever i lige nu, føles det passende at holde fast i det nære og fx finde vores materialer til julepyntningen i haven og naturen frem for at købe vildt ind. Jeg har derfor i år været en tur i skoven sammen med mine piger, Cecilia og Olivia for at samle store bunker af de tørre blade, kviste og kogler, som kan få nyt liv som julepynt hos os”

Cristina Vising-Swartz  er indehaver af Ta-daa Indretning, hvor hun indretter og rådgiver både firmaer og private og derfor er styling og dekoration mere en livsstil end et job – og julen i hjemmet er en af hendes yndlings ‘opgaver’.

“Der er altid en overordnet linje, jeg vender tilbage til. Jeg er ret loyal mod mine juledekorationer, som er store og for det meste finder placeringer samme steder i huset – vi har mange rum-metre at gøre godt med og derfor ser det pæneste ud med fyldige dekorationer.  Men indenfor de rammer er der fri leg og hvert år glæder jeg mig til at komme i gang med et nyt tema”

Kranse, buketter, lysdekorationer og bordpynt har Cristina bundet af bla  bøgegrene, bregner og lærk og kombineret de matte, gyldne toner med grå og rosa nuancer. På julebordet har hun arrangeret en slags center piece af bladene og på midten en vase med en buket af vinterens tørre løv og spinkle grene. De rosa farvede lys, krystalglas og små ‘marcipangrise’ i genbrugstekstiler afrunder og fuldender det stemningsfulde look.

Cristina får hjælp af sine to døtre, Cecilia og Olivia, der ligesom deres mor, kan lide at sysle med kreative projekter;

“Vi hygger os virkelig med at julepynte. Vi afsætter gerne flere dage til det og planlægger som regel i god tid, så vi holder fast i den linje, vi har aftalt. Nogle gange ændrer vi dog noget hvis vi bliver inspireret undervejs, og det sker især når vi åbner vores julekasser og nogle ældre sager pludselig får en ny funktion.”

Juletræet er et andet hyggeligt projekt, som døtrene Cecilia og Olivia traditionen tro, står for. Størrelsen og placeringen af træet er fast hvert år, og da loftshøjden i husets hall går til anden sal,  kalder det på et højt træ. Et træ på fire meter, kræver både tålmodighed og en stige at pynte, og det tager mange timer,  men når det står færdigpyntet, er resultatet imponerende og spreder en højtidelig stemning i hele huset.

Familien har fået i gave af Cristina´s søde veninde som de er meget meget glad for. Et kunstigt juletræ fra USA, som er lave af recycling materialer, så man kan bruge det år efter år, i stedet for at fælde et træ og smide det ud. En jul der giver mening.

JEG HÅBER, I ER BLEVET INSPIRERET LIDT TIL JULETRENDS 2023. RIGTIG GOD JUL TIL ALLE!

Infoboks

BO BEDRE SKRIVER:

Ta-daa og familien viser hvordan de holder jul i privaten. Julen er gylden, naturlig og klimavenlig