Skip to main content

Mad&bolig – herskabelig villa med 70’er-tvist

Skrevet den 19/02/2018

Med moderne kunst, velour, spejle, neonlys og fotografier har indretningskonsulent Cristina Vising-Swartz givet den herskabelige stil et underspillet 70ér-tvist

For nogle år siden boede Cristina Vising-Swartz meget lyst og uden for mange farver. Langt mere sikkert, som hun selv siger. Men en dag så hun et værk af modefotografen Kenneth Willarth i hans studio i New York.

Billedet forestillede en serveringsdame i trusser og hofteholder, og det var kærlighed ved første blik. Og samtidig startskuddet til en helt ny stil for Cristina Vising-Swartz, der arbejder som indretningskonsulent og indehaver af TA-DAA.

– Serveringsdamen startede det meget ‘skæve’ look for mig. Jeg blev mere modig. Så kom de to røde munde til. Og nu kan jeg ikke få nok. Faktisk vil jeg gå så langt at sige, at jeg har behov for at have de der skæve ting. Jeg tør godt gå ud over kanten, fortæller hun.

SPEKTAKULÆRE VÆRKER

Kanten blev dog nået, da hendes mand, Melander Vising-Swartz, kom hjem med et værk, der fik hende til at overveje, om hun skulle bede ham om at tage det med ind på sit kontor.

– I starten kunne jeg ikke fordrage Michael Kviums værker, så da min mand kom hjem med ét af hans billeder, der fyldte halvdelen af spisestuen, var det lidt svært for mig. Men kunst er en sjov størrelse; det vokser på én. Nu sparer jeg selv sammen til Kvium, og vi har hans billeder af indvolde og hjernemasse i vores soveværelse. Kunst må gerne provokere lidt. Det skal være lidt skævt, så jeg undres … så jeg føler noget, siger Cristina Vising-Swartz.

Parrets store interesse for kunst er ikke til at undgå, for overalt i det 350 kvadratmeter store hjem på Frederiksberg hænger kunst i store og små størrelser.

70’ER-VIBES

Med sådan en stor passion for kunst er det måske heller ikke underligt, at Cristina Vising-Swartz begyndte at skabe selv. Her kastede hun sig blandt andet ud i en otte måneder lang udviklingsproces, da hun fik idéen til messingkuber, der skulle hænge på væggen som skulpturer.

– Min favoritting i vores hjem er mine egne messingkuber. Dem går jeg aldrig af med. Jeg er vild med messing, og her er materialet kombineret med et enkelt grafisk udtryk, som fungerer som vægkunst. Jeg elsker dem, så da jeg fik idéen, kunne jeg ikke lade være med at lave dem selv, siger Cristina Vising-Swartz.

Hun har også designet sine egne neonskilte, der forestiller nogle af reklameverdenens store ikoner som blandt andet læbestiften, en diamant og en pistol.

– Jeg har altid været hysterisk vild med neonskilte, men jeg har aldrig fundet det rigtige skilt. En tatovering på en veninde gav mig idéen til at tegne et pistol-neonskilt, og senere lavede jeg også et motiv til hver af mine døtre. Neonskiltene hænger rundt omkring, for indretningen må gerne stikke lidt af, siger Cristina Vising-Swartz.

Med fotokunst og reklameikoner læner stilen sig lidt op ad en underspillet 70’er-vibe, der bliver understøttet af velourpuder og en skulpturel puf, der giver et mere taktilt look i stuerne.

SPEJLE SOM KUNST

Samtidig har Cristina Vising-Swartz også taget spejltrenden til sig og skabt en smuk spejlvæg i soveværelset, der faktisk gemmer på en hemmelighed:

– Vores soveværelse er ikke så stort, så det var nærliggende at skabe en spejlvæg, og jeg har valgt røgfarvede spejle, da det skaber en hyggelig stemning i rummet. Bag spejlene gemmer der sig helt almindelige Ikea-skabe, og jeg er så glad for, at min glarmester gik med på idéen. Jeg er meget fascineret af spejle, og det er en kunst at bruge spejlet til mere end bare at spejle sig i … som en installation, mener Cristina Vising-Swartz.

Tak fordi jeg måtte være med i Mad&Bolig, Tak til Frederikke Heiberg, for flotte billeder 😉

Infoboks

Se artikel her

Feel free to follow me : Instagram: tadaa_indretning – Facebook: Ta-daa – www.ta-daa.dk