Skip to main content

Jeg tør godt gå ud over kanten

Med moderne kunst, velour, spejle, neonlys og fotografier har indretningskonsulent Cristina Vising-Swartz givet den herskabelige stil et underspillet 70’er-tvist.

For nogle år siden boede Cristina Vising-Swartz meget lyst og uden for mange farver. Langt mere sikkert, som hun selv siger. Men en dag så hun et værk af modefotografen Kenneth Willarth i hans studio i New York.

Billedet forestillede en serveringsdame i trusser og hofteholder, og det var kærlighed ved første blik. Og samtidig startskuddet til en helt ny stil for Cristina Vising-Swartz, der arbejder som indretningskonsulent og indehaver af TA-DAA.

– Serveringsdamen startede det meget ‘skæve’ look for mig. Jeg blev mere modig. Så kom de to røde munde til. Og nu kan jeg ikke få nok. Faktisk vil jeg gå så langt at sige, at jeg har behov for at have de der skæve ting. Jeg tør godt gå ud over kanten, fortæller hun.

SPEKTAKULÆRE VÆRKER

Kanten blev dog nået, da hendes mand, Melander Vising-Swartz, kom hjem med et værk, der fik hende til at overveje, om hun skulle bede ham om at tage det med ind på sit kontor.

– I starten kunne jeg ikke fordrage Michael Kviums værker, så da min mand kom hjem med ét af hans billeder, der fyldte halvdelen af spisestuen, var det lidt svært for mig. Men kunst er en sjov størrelse; det vokser på én. Nu sparer jeg selv sammen til Kvium, og vi har hans billeder af indvolde og hjernemasse i vores soveværelse. Kunst må gerne provokere lidt. Det skal være lidt skævt, så jeg undres … så jeg føler noget, siger Cristina Vising-Swartz.

Parrets store interesse for kunst er ikke til at undgå, for overalt i det 350 kvadratmeter store hjem på Frederiksberg hænger kunst i store og små størrelser.

https://www.mainlifestyle.dk/bolig/boliggalleri/boliggalleri-herskabelig-villa-med-70er-tvist#billede-10784-3