Skip to main content

Min helt egen case i indretning: Sådan bor indretningsekspert Cristina Vising

Skrevet den 25/09/2019
Her kan du både komme med på en renoveringsrejse og case i privat indretning, når Cristina Vising viser, hvordan hun har indrettet sin egen private bolig.

For to år siden købte vi et gammelt hus fra år 1900. Der ikke har været gjort noget ved huset i 73 år. Alt fra el, rør, kloakker, tag, gulve og vægge skulle udskiftes med nyt. Vi har nu været i gang med at renovere i snart to år. Det har været noget af en rejse. Både på godt og ondt.

Alt er blevet revet ud af huset. Der er blevet lavet en helt anden planløsning, og vi har åbnet op fra stueplan til 2. sal. Vi har byttet om på det gamle herreværelse og køkkenet. Vi har revet fire værelser ned for at lave et stort køkken. Der er lavet badeværelse i en gammel stue på 1. sal. Vi har lukket det gamle trappeløb, som gik fra kælder til kvist og lavet gæstetoilet i stueplan, hvor det gamle trappeløb var.

Vi har fået lavet en helt ny tagkonstruktion med kviste og altaner. Under taget er der nu teenageafdeling, så vores piger forhåbentlig kommer til at bo hjemme i mange år endnu. Alle vinduer og døre er skiftet. Det eneste, vi har bibeholdt fra det gamle hus, er de indvendige døre, som alle har været en tur i Polen for at blive renoveret.

Huset er blevet isoleret udvendigt, og der er lagt omfangsdræn og isoleret mod kælderen. Der er blevet lagt gulvvarme i hele huset, og samtidig har vi valgt en KNX-løsning, så det er nemmere at styre varme og el. Vi har selv stået for el-plan, planløsninger og været på byggepladsen flere gange om dagen i de første halvandet år, inden vi flyttede ind.

Cristina Vising har selv designet indretningselementer

I hele huset er der sat ny stuk op. Jeg har selv designet det hele, tegnet trapper i gammel stil, designet spejlfelter af stuk til hall’en. Jeg har designet køkken, walk-in, fået speciallavede skabe og kabinetter til badeværelserne. Designet shampoo-holdere, fået lavet spejlvægge i røgfarvet glas på vores badeværelser, så der kom lidt varme farver ind i de meget ’’hvide’’ badeværelser.

Jeg har tegnet indbygningsskabe til hall’en, fået lavet balustrader i udlandet til alle altaner og terrasser. Fjernet seks rum i kælderen og i stedet lavet store reelle rum, vinkælder og stort vaskerum. Vi har tegnet og designet skorstene, havelåger og porte. Vi har kort sagt været med ind over hver enkelt lille detalje i huset.

Dyrt, billigt, nyt og gammel: Cristina Vising elsker at blande ting

Vi har købt vintagelamper og ting tilbage fra 1930’erne. Jeg kan nemlig godt lide at blande nyt og gammelt, dyrt og billigt. Vi har beholdt alle vores gamle møbler og suppleret med nyt. Jeg kan skrive lange romaner om, hvad der er blevet lavet og om alle de tusindvis af beslutninger, som følger med i et så stort projekt. Det er meget nemmere at bygge nyt, men vi valgte, at vi gerne ville have den gamle sjæl med i vores nye bolig.

Nu bor vi i huset, og vi føler os hjemme. Vi har fået renoveret huset, så det præcis passer til vores måde at leve på. Vi nyder at være i huset og vil gerne dele lidt billeder med jer, mens vi smiler og håber på, at vi snart er helt færdige 😉

Infoboks

Foto: Christina Kayser O. Styling Rikke Graff Jule